Over Ons

BV Acquit is een biljartvereniging die is ontstaan aan de Waardsedijk (tegenover de Grosette) als BV Touché in 1982. Het was de bedoeling om de biljartsport een beetje uit de cafésfeer te halen, zo dat de jeugd en de vrouwen wat meer mogelijkheden kregen. Tot aan de verhuizing naar de stromenlaan 132 telde de vereniging gemiddeld zo’n 12 leden. Hierna ging het ledental snel omhoog, dit aantal werd teveel voor één biljarttafel dus werd er een tweede biljarttafel gekocht.

In het begin werd er alleen onderling gespeeld. Toen er teams in de Woerdense Bond gingen spelen, moesten wij onze naam veranderen van BV Touché naar BV Acquit. In 1995 zijn wij een zelfstandige vereniging geworden.

In 2004 hebben wij van de Gemeente Woerden een gebouw gekocht aan de Waardsedijk 33 in Woerden. Dit is met veel zelfwerkzaamheid omgetoverd tot een fijn biljarthonk met twee biljarttafels. Vanaf Januari 2005 spelen wij hier met veel plezier onze biljartwedstrijden.

Wij hebben op dit moment 75 leden die actief biljarten. Waaronder ca. 10 jeugdleden. Ons Bestuur bestaat op dit moment uit 5 leden. Er wordt op dinsdag, vrijdag (jeugd) onderling gespeeld. Ook spelen er 4 teams in de Woerdense Bond.

En wij hebben een zaterdagmiddagcompetitie waar teams van 4 personen in spelen. Om hierin te kunnen spelen hoeft men geen lid van onze vereniging te zijn.

Sinds kort hebben wij ook jeugdbiljarten voor jongelui vanaf 7 jaar die biljartles willen krijgen. Onder leiding van Marnix de Kruiff en zijn assistent Ron Langereis.

Al met al hebben wij veel plannen om te groeien, biljarten voor alle leeftijden in een leuk clubgebouw is bij ons mogelijk.